
Sınıf Teorisi ve Partizan’nın Avrupa’nın bir çok şehrinde ortak mücadeleyi büyütme ve geliştirme perspektifiyle ela alıp ve bir kampanya biçiminde sürdürdüğü “Katledilişinin 52.Yılında Kaypakkaya, Emperyalist Savaş Ve Görevlerimiz” temalı paneller serisinin Frankfurt ayağı Kitlesel bir katılım ve canlı tartışmaların yapıldığı bir atmosferde başarıyla gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak Sınıf Teorisi, Partizan ve Sosyalist Kadın Dergisi temsilcilerinin katıldığı panel, İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm yitirilen ölümsüzler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Daha sonra ilk söz hakkı Partizan temsilcisine verildi. Partizan temsilcisi Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’nın görüşlerinin önemine atıfta bulunarak, güncel olarak bu görüşlerin yol göstericiliğine dikkat çekti.
Partizan temsilcisi konuşmasını konu başlığı olarak, üçüncü emperyalist paylaşım savaşı tehlikesine ve buna dönük emperyalist güçlerin girdikleri yönelime, güncel olarak Kürt sorunu ve bu bağlamda gelişen gelişmeler ve Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu “demokratik toplum çağrısı” na ilişkin Partizan’nınyaklaşımını, son olarak İstanbul büyük şehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası gelişen eylemlerin niteliğine ve kitlesel eylemliklerin beslendiği nedenlere ve devrimci hareketin durumuna dair değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı. İkinci söz hakkı Sosyalist Kadın Dergisi temsilcisine verildi.
Sosyalist Kadın Dergisi temsilcisi de sözlerine İbrahim Kaypakkaya’nın tarihsel çıkışına ve bu çıkışın tarihsel önemine dikkat çekerek, Kaypakkaya ‘nın ulusal sorun, Kemalizm, Doğu Perinçek’e karşı aldığı tutum vb. bir çok noktadaki doğrularının yanı sıra, Çin devriminin Türkiye ‘ye uyarlaması, demokratik devrim sürecinde köylülüğün temel güç olarak ele almasını ve milli burjuvaziyi devrimin ittifak gücü gören görüşlerini doğru bulmadığını belirtikten sonra, Üçüncü emperyalist dünya savaşı tespitlerine dair değerlendirme, Kürt ulusal sorununa ve Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu çağrıyı ve Türkiye’deki son eylemlikleri değerlendirerek konuşmasını sonlandırdı.
Panel daha sonra Sınıf Teorisi temsilcisine söz hakkı verilerek devam etti. Sınıf Teorisi temsilcisi de konuşmasını konu başlığı olarak, uluslararası emperyalist kapitalist sistemin tarihsel süreçlerine ve günümüzdeki çelişki ve çatışma noktalarına bunun sonucu oluşan emperyalist bloklaşmalara ve bu bloklaşmaların Dünya’nın her yerinde tek tek ülkeler üzerindeki yansımalarına ve olası üçüncü emperyalist dünya savaşının nasıl patlak verebileceğine yada uzlaşma yoluyla sürecin uzatabileceğine dair teorik belirlemelere ve değerlendirmelerde bulunduktan sonra, Ortadoğu’da ki gelişmeler ve Kürt sorunda Türk devletinin yaklaşımlarının bu paralellikte okunması gerektiğine dair görüşlerini belirtikten sonra, Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu çağrıya dair Sınıf teorisinin eleştirel yaklaşımlarını ve Ulusal sorunun çözümüne dair görüşlerini dile getirdi.
Konuşmada, “Uluslararası Komünist hareketin yeniden merkezinin oluşturulmasının, Türkiye /Kuzey Kürdistan’daki Kaypakkaya’cı Komünist güçlerin Maoist zemindeki birliğinin önemine, yine devrimci güçlerinin birlikte hareketinin zorunluluklarına ve bunun hayati önemine dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.
Panel 15 dakikalık aradan sonra ikinci bölümde öncelikle panelde bulunan dost devrimci kurumlara sonrasında da katılımcı kitleye görüş ve soruları için söz hakkı verilerek devam etti.
Dost devrimci kurumlardan Kızıl Bayrak temsilcisi söz alarak gündeme dair görüşlerini ilettikten sonra, çok sayıda katılımcı kitle söz alarak görüş, eleştiri ve sorularını belirterek panele canlılık kattılar.
Panel son olarak katılımcı kitlenin sorduğu sorulara ve yaptığı eleştirilere cevap vermek için tekrardan üç konuşmacıya söz verilerek devam etti. Sırasıyla, Sosyalist Kadın Dergisi temsilcisi, Sınıf Teorisi temsilcisi ve Partizan temsilcisi sorulan soru ve yapılan eleştirilere ilişkin cevap verdikten sonra panel başarıyla sonuçlandırıldı.